I građani imaju pravo na zaštitu, baš kao i Premijer!

Petak, 6. listopada sam s kolegom Zvonimirom Troskotom održao konferenciju za medije u Vojniću. Plenković na daljinski Bruxellesa od Hrvatske radi HOTSPOT ilegalnih migratana, ne brine za sigurnost naših građana i ne čuva nacionalne interese. Pozvali smo Predsjednika da se u dijalogu s predsjednikom Vlade usuglasi i pošalje vojsku na granice. Izvještaj presice je napisala naša Sanja Mikolčević Petrušić.

Sanja Mikolčević Petrušić: Vojnić, 6. listopada 2023. – Saborski zastupnici Mosta Zvonimir Troskot i Marin Miletić u Vojniću su održali konferenciju za novinare kako bi upozorili na zabrinjavajuću situaciju s migrantskim kampom u Dugom Dolu kod Krnjaka.

„Europa i pojedine članice EU zatvaraju svoje granice i uvode check point, poput Slovenije, Italije, Danske, a nevjerojatna je činjenica da lokalne vlasti u Hrvatskoj pristaju da u Dugom Dolu počinje s radom migrantski kamp i to kako bi u zamjenu dobili signal WiFi-a i jednu cijev kanalizacije, te su prihvatili činjenicu da će se tamo graditi kamp za nekoliko tisuća ljudi, na najtanjem dijelu države, u “mekom trbuhu” gdje migranti mogu presjeći Hrvatsku u dva dana. Plenković kaže da neće dizati žicu na granici, ali je dignuo ogradu na Markovom trgu, gdje više ni saborski zastupnici ni turisti ne mogu proći i to zato što ga je bilo strah. Zašto građani koji žive na ovom i sličnim graničnim područjima nemaju pravo na strah i zaštitu?! Zašto se ne želi zaštiti naše ljude?! Vojska na granicama bi odvraćala ilegalne migrante“, rekao je Troskot, te pozvao na potrebu zaštite nacionalnih interesa kao što je napravila Slovenija

Miletić je podsjetio kako je Hrvatska na stotine puta pokazala veliko srce kad je riječ o izbjeglicama:

 „I opet ćemo ga pokazati, osobito u prihvatu ugroženih, napose žena i djece. Ali ovdje se ne radi o izbjeglicama. Načelnik sektora MUP-a za granicu je rekao da trenutno imamo više od 55 tisuća protuzakonitih prelazaka granice. Sve je jasno, Plenković na daljinski Bruxellesa od Hrvatske radi hot spot, prodaje nacionalne interese za neke svoje pozicije moći i već je jednom nogom i više u Bruxellesu, rekao je Miletić i poručio da nam treba nacionalna politika koje će skrbiti o zaštiti naših građana, djece, obitelji. S jedne strane imamo ministra Božinovića i Plenkovića koji pričaju nesuvisle i neuvjerljive bajke i govore da se od Hrvatske ne radi hot spot, a na terenu vidimo da to nije tako, pa govore da je sigurna, a na terenu vidimo da nije. Krajnje je vrijeme da pokažu malo hrabrosti i odvažnosti i zaštite granice Hrvatske. Svaka vlast trebala bi služiti narodu, a ne stranim centrima moći. Vidimo primjer Švedske gdje je premijer zatražio intervenciju vojske radi bandi koje su nastale od ilegalnih migranata koji su se “posložili” unutar države i imaju velikih problema. Mnoge države u Europi imaju “društvo unutar društva”  koje je opet nastalo od ilegalnih migranata. Mi nemamo ni strategiju za strance, migrante i to su ozbijne teme o kojima treba razgovarati“, rekao je Miletić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti