Kod Zelenog hrasta za nestale hrvatske branitelje

Bila mi je čast kao izaslanik Kluba Mosta doći na područje Zadra, točnije, Islama Latinskog ili još točnije – kod Zelenog hrasta i odati počast spomeniku braniteljima Gentu Međugorcu i Franji Jugu čija tijela i dan danas se ne zna gdje su.

U četvrtak, 28. rujna sam sudjelovao u programu obilježavanja sjećanja na dva heroja Domovinskog rata – Gento Međugorac, inače policijski instruktor, zapovjednik 1.bojne 4. gardijske brigade. Nestao je tada 1991. godine i branitelj Franjo Jug. Sa mnom je bio naš županijski vijećnik, profesor Đani Bunja. Ponosan sam bio kada sam vidio kako mu prilaze ratni drugovi i pozdravljaju ga srdačno. U ime Mosta, Bunja i ja smo položili i vijenac pored novootkrivene spomen ploče.

Prilazi mi jedan branitelj, heroj Domovinskog rata… kaže mi kako je sve ovo radi brzih izbora, ali da dođem iduće godine u ovo vrijeme i: “neće nas biti dvadeset, tako ti je to moj zastupniče.” Odgovorio sam mu da neka me pozovu i da ću s radošću doći i iduće godine. Žalosti me kada vidim koliko su naši branitelji prevareni i izigrani. A dali su svoje živote i mnogi zdravlje za našu slobodu. Zato se od Hrvatske odustati ne smije.

2 komentara
  1. Ti miletiću nemaŝ pojma o čemu piŝeŝ…i došao si tamo gdjebti kao političaru nije mjesto..nitko ti nije branio da zapaliŝ svijeću i pomoliŝ se,a ti si htio držati političke govore.Pun kurac je nama i političara i njihovih govora.Prestanite poentirati na HRVATSKIM BRANITELJIMA.

    1. Poštovani Ivica, zanimljivo kako vam je pun k…. političara, a ne smetaju vam Hdz-ovci koji su tamo također bili kao političari. Bili su i Hrvatski suverenisti iz gradske organizacije i svi su oni došli na kraju odati počast. Ja bi se sramio ovako nešto napisati. Ovdje se da vidjeti da vama zapravo ne smetaju političari nego isključivo Most.
      p.s. jeste ovako napali i Hdz-ovog načelnika Poličnika ili potrčka od Kalmete Bakarića inače Hdz-ovca?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti