Kuda ide hrvatsko društvo?

Izopačenost, beskrupuloznost i potkapacitiranost su epiteti kojima se može opisati sex skandal koji trese grad pod Marjanom. A, izopačenost, licemjerje i dvostruka mjerila najbolje opisuju reakciju njihovih medijskih anđela čuvara.

Krenimo redom, uvjeren kako uspijeva kapitalizirati svoju poziciju moći  jer je eto obnašao i nada se da će ponovo obnašati političku funkciju člana gradskog vijeća Grada Splita, Pametnog  Barišića, inače doktora znanosti, politička konkurencija iz splitskog podzemlja je navukla da im šalje svoje fotografije eksplicitnog sadržaja i da u tu komunikaciju uvuče i svog stranačkog pajdaša Bojana Ivoševića. Barišića, inače bliskog Puljkovog  suradnika, njegova je seksualna izopačenost natjerala da bez ikakve provjere pokuša svoj nagon zadovoljiti s tek punoljetnom djevojkom iz Srbije, a da bi do toga došlo njenu je maloljetnu sestru pokušavao namjestiti svom stranačkom kolegi i donedavnom dogradonačelniku Splita Bojanu Ivoševiću koji onda i stupa u kontakt s navodnom maloljetnicom. 

Ove činjenice dovoljne su da se spomenuti dvojac zauvijek udalji iz političkog pa i javnog života Lijepe Naše. Bez obzira jesu li profili djevojaka pravi ili lažni, namjera da se  okoriste svojom pozicijom kako bi zadovoljili svoje seksualne apetite dovoljna je da se javnost zahvali ovim predatorima.  Pokušaj da ovaj čin opravda navodnom Barišićevom hendikepiranosti jer je on osoba s invaliditetom toliko je niska i ponižavajuća za sve osobe s invaliditetom da zbog nje ni Puljku nije ništa drugo preostalo nego da se pridruži uspaljenicima iz svojih redova i prizna kako nije sposoban voditi ni svoju družbu, a kamo li drugi najveći grad u Hrvatskoj. Oholost i umišljenost o vlastitoj veličini i moći tako bi mogli koštati nastavka političke karijere ne samo bestidnog Barišića i Ivoševića nego i njihovog vođu Puljka koji je pokazao kako ne zna upravljati krizom niti u svojim redovima, a krize svih vrsta kucaju nam na vrata. Ono što nas također mora zabrinjavati jest reakcija određenih medija koji iz prepiske splitskih političara s navodnim curama kojima bi mogli biti očevi – izvlače pozitivne elemente kao što je rečenica u kojoj Barišić izjavljuje kako oni nikoga ne zapošljavaju preko veze. Fantastično, možda zbog toga zaslužuje da ga postavimo na čelo PNUSKOK – a da se obračuna s korupcijom, taj pošteni splitski momak…

Doista je trenutak da se zapitamo: “Kuda ide hrvatsko društvo?”  Tjednima već kolaju priče o navodnom zlostavljanju maloljetnica u osječkom domu, govori se o neevidentiranim trudnoćama, bijelom roblju i raznim drugim bolesnoćama,  a mediji ne nalaze za shodno da takvu jednu priču kvalitetno istraže. Svjedoci održavaju konferencije za tisak ispred Osječkog suda na koje ne dolazi nitko, a pitanje je i što radi policija?  Jesu li ispitali te navodne svjedoke i podnijeli prijave za lažno optuživanje ili su pokrenuli nekakav postupak? Svi moramo biti svjesni da živimo u vremenima teške bitke za vrednote i da je svaka vrsta seksualne izopačenosti dobrodošla meštrima tame koji se na svim razinama bore protiv tradicionalnih vrijednosti: obitelji, braka kao zajednice žene i muškarca, vjere i domoljublja. 

Mainstream mediji u njihovim rukama tjednima bi čerečili nekog člana bilo koje od stranaka desnog centra ili desnice da se je slučajno našao u situaciji u kojoj se nalazi Pametno, ali oni za svoje favorite uvijek imaju spreman popust. Sjetimo se samo  kako su se unisono, bez iznimke, danima snebivali kako sam se usudio citirati Bibliju, točnije svetog Petra kad govori kako je osoba koja je upoznala Krista pa se vratila neurednom životu jednaka psu koji se vraća svojoj bljuvotini. Prva pera političke misli u Hrvata gadili su video uradak star desetak godina u kojem sam, zamislite zla, citirao Bibliju. I nisu se oni uznemiravali zbog neke moje rečenice, zbog nekog mog konstrukta, dodatka, nego zbog citata iz Biblije.  I kad već pomislim kako doista  moralno propadamo i da se ta propast vrednota onda logično mora proširiti na ekonomiju i sve druge aspekte života dogodi se Progledaj srcem i opet se vraća optimizam, rađa se nada kako  koliko god da se trudili majstori opsjena da rastoče vrijednosti našeg hrvatskog društva u tome neće uspjeti. 55000 duša na Maksimiru, bez ijednog incidenta, bez potrebe za ijednom intervencijom redara, bez ružne riječi, daje nam za pravo da vjerujemo da nikakvi Puljci, Ivoševići, Baričići, njihovi politički egzekutori iz političkog podzemlja ili njihovi medijski vodonoše neće uspjeti pobijediti iskrenu i poštenu dušu našeg hrvatskog naroda.

1 komentar
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti