Tko je Marin?

Marin Miletić je nekonvencionalan vjeroučitelj, kontroverzan, ali postojan, dosljedan je i principijelan, ludo kreativan, prepun energije i empatičan. Pomiče granice, otvoren je i odgovoran prema djeci prema kojoj se ponaša tako brižno da je nemoguće ne pomisliti kako u svemu tome mora biti neki feler. A možda se naprosto na taj način najiskrenije iskupljuje za grijehe iz (post)tinejdžerske dobi u kojoj je lavirao između dozvoljenog i nedozvoljenog i kad je, kao mnogi mladi ljudi, tražeći sebe često bio na krivoj strani. No ipak je na vrijeme spoznao vrijednosti života, okrenuo se pomaganju bez obzira na naciju, svjetonazor i ideologiju, priznao je da je kršćanski griješio, negdje je i od nekoga tražio oprost koji je dobio. Njegova posvećenost plemenitom je nevjerojatna. Primjer je čovjeka s jakim i jasnim stavovima. Ne boji se polemike i komunikacije s okolinom.

Njegova posvećenost plemenitom je nevjerojatna. Primjer je čovjeka s jakim i jasnim stavovima. Ne boji se polemike i komunikacije s okolinom. Sve i stalno preispituje, ruši tabue, stereotipe i predrasude. S njime predavanja o vjeronauku nisu dosadna i predvidiva nego životna i primjenjiva.

Miletić konstantno sazrijeva, a pedagoški potencijal i kontakt s djecom je talent s kojim se čovjek rađa. On ima tu privilegiju koju nesebično dijeli. Trudi se biti čovjek okupljanja, a ne podjela. Karizmatični Miletić ima moć privlačenja.

Robert Frank, Glas istre, 28.11.2019.


Tako je Robert Frank pisao o meni 2019. Nezahvalno je govoriti o sebi, ali vjerujem da sam ostao isti, blizak ljudima, od ljudi i za ljude u Hrvatskom saboru. Za istinu i slobodu. Tako sam živio i radio kao vjeroučitelj 16 godina, takav sam sada kao saborski zastupnik Mosta.