Sprega građevinske mafije i političkog nepotizma u Istri!

Dr.sc. Mario Viscovich je Hrvat koji je pedeset godina živio i radio u New Yorku. U Hrvatsku se vratio ne radi sirenskog poziva Domovine, nego i radi toga jer su privatnu zemlju njegova nećaka ilegalno uzurpirali, oteli politički moćnici uz građevinsku mafiju. Ovaj ugledni sveučilišni profesor je nakon što je pokušao zaštititi privatno vlasništvo – fizički napadnut, šakama. Načelnica IDS-a Glorija Paliska se nije udostojila niti saslušati ovog uglednog profesora koji je duboko razočaran nepotizmom i mafijaškom korupcijom u Istri.

Viškovići – oteta privatna zemlja, šakama i prijetnjama na svjetskog intelektualca – Istra, 2022.

Danas sam cijeli dan s ljudima na području Labinštine. Sa mnom je moj prijatelj, riječki gradski vijećnik Mosta i inženjer građevine Marijan Šegota, inženjer Šime Martinović neumorni istarski borac za pravdu i dr. sc. Mario Vicsovich – žrtva korumpirane mafijaške istarske hobotnice. Taman kada pomislite da ne možete čuti ništa luđe – razuvjeri vas stvarnost. Želim vam plastično nacrtati što se dogodilo: građevinska mafija i kako uplašeni prijetnjama mještani svjedoče uz nepotizam ili makar “zatvaranje očiju” moćne lokalne IDS-ovke Glorije Paliske, načelnice Općine Raša – događa se priča iz najcrnjih noćnih mora epizode Alana Forda. Ili možda bolje da sam napisao: Dylan Doga.

Dva inženjera i doktor znanosti: Šime Martinović, Marijan Šegota i Mario Viscovich

Dr. sc. Mario Viscovich je sveučilišni profesor, intelektualac u 73 godini života koji više od 50 godina živi u New Yorku. Poziv u Hrvatsku je dobio nažalost ne radi sirenskog zova Domovine nego radi muljavine građevinske mafije navodno kako se priča povezane s lokalnom vlasti u općini Raša gdje je načelnica Glorija Paliska. Viscovicha su primali i kardinal Bozanić i prvi predsjednik Hrvatske Tuđman i Mesić i mnogi drugi. Da bi ga šakama na njegovoj zemlji izudarao radnik izvođača radova u selu Viškovići – selu apsurda IDS-ove moćne općinske načelnice Glorije Paliske.

Gradilište vila s bazenima na gornjem dijelu sela Viškovići koje je zatvorila građevinska inspekcija, a navodno je lokalna moćnica IDS-a Glorija Paliska rekla kako će sve biti otvoreno za dvadesetak dana. Dakle, ilegalno grade pa potom dobiju potrebne dozvole.

Ukratko: izvođač radova i investitori su dobili SVE dozvole za lokacijsku i građevinsku namjenu na zemlji gdje to NIKAKO niti pod jednim uvjetom NISU mogli dobiti. Naime, do njihovog projekta gradnje modernih vila s bazenom jedina pristupna cesta je – KOZJI PUT. Nas troje muškaraca se danas fotografiralo na tom mjestu i tu jedino može krava i jedna ovca – proći. I to ako je krava lička buša, jer već ako je istarski boškarin i ovca – malo im je mjesta.

Alan Ford na IDS-ov način: ovaj kozji put je bio dovoljan da se kao pristupna cesta omogući gradnja desetak vila s bazenom. Elementarna logika govori kako ovdje ne može proći niti lička krava buša, jedva istarski boškarin, a bageri i kamioni – nikako. Tko je izdao lokacijske i građevinske dozvole i koja mafija stoji iza svega ovoga u Istri?

Shvaćate li ljudi? Ekipica građevinske mafije gradi kompleks vila s bazenima do kojega može eventualno došetati lička krava buša. Kako nije bilo pristupne ceste – istarska mafija pod nečijom jakom zaštitom (saznat ću čijom, nećete razbojnici) – otima privatnu zemlju čovjeku, bagerima ruši zelenu površinu koja NIJE u njihovom vlasništvu, bagerima proširuje put preko zemlje koja je u vlasništvu druge osobe i koja NE DOPUŠTA te radnje. Kada se opunomoćeni dr. sc. Mario Viscovich pokušao izboriti da mu preko zemlje nećaka ne idu bageri i kamioni – dobiva – šaketanje uz verbalne prijetnje: “Ti ćeš nestati, a mi ćemo ovdje dovršiti započeto!” Mafija mu je BEZ DOZVOLE preko njegove zemlje provela i VODU! do gradilišta.

Ovaj iscrtani dio fotografije pokazuje zemlju u privatnom vlasništvu koja je devastirana (zelena površina je tu bila) oteta privatnom vlasniku kako bi mogli tu prolaziti kamioni i bageri. IDS-ova Istra, užas koliko korupcije.

Svjetski intelektualac inače gotovo deset! godina (bivši) predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa dr. sc. Mario Viscovich, doktor ekologije, čovjek koji je zadužio Hrvatsku diljem svijeta i znatno doprinio jačanju Hrvatske u svijetu – strahuje za svoj život od građevinske mafije u Hrvatskoj. Odlazi sve prijaviti moćnoj i umreženoj načelnici Općine Raša Gloriji Paliski (ima materijalne dokaze za navedeno), IDS-ova načelnica ga ne želi primiti. Viscovich pušta sve prijave kod komunalnog redara i satima čeka Palisku da ga primi na razgovor – ali, vrata ureda općinske IDS-ove načelnice su mu zatvorena. Kažu da nema vremena.

Građevinska mafija provukla vodu BEZ dozvole preko privatnog vlasništva druge osobe!

Koji fejkeri jedni, neka se srame. Navodno je načelnica izrekla da se diže frka, a da sve nelegalizirano na gornjem dijelu sela – sve vile – će ionako biti legalizirane kroz dvadesetak dana. Koja priča pravedne države i uljuđene demokracije? Jadna nam mama da nam jadna.

Dr.sc. Mario Viskovich sa Mostovcima i mještaninom na terenu. Uvijek ćemo se boriti za malog čovjeka

Viscovich prijavljuje sve policiji koja isto lokalno ne reagira objektivno i sukladno prijavama ovog s pravom uznemirenog građanina kojem je ukradeno preko 1.000 kvadrata privatnog zemljišta. Istra se pretvorila u zemlju bezakonja, zemlju devastacije, sprege lokalnih moćnika i građevinske mafije. I čujte me dobro svi vi sa druge strane zakona, ekipo sila tame i obmana, nećete uspjeti. NE ĆE TE. Prvo, dižem kaznene prijave protiv svih uključenih. Drugo, sve dokumente šaljem na Olaf. A pokazuje se da europski tužitelji ipak hapse i najveće krokodile i u državama puno većim od Hrvatske. Što ste hapali, hapali ste. Što ste mirno spavali, spavali ste. Uskoro će vam pokucati na vrata.

Točna lokacija na kojoj je sveučilišni profesor napadnut šakama i srušen na pod. Na njegovoj zemlji.

A mene ne možete uplašiti. Ne možete mi ništa. Ja ne odustajem nikada. Moji birači drage mi Istre i Kvarnera, moji Riječani, poslali su me u Hrvatski sabor da se borim za istinu i za pravdu. Ja sam glas onih malenih čiji glas se ne čuje. Idemo do kraja.

3 komentara
 1. Svaka čast.
  Hrabro naprid, nikad se umorit za istinu.
  Pipak po pipak-krak.
  Krak po krak- hobotnica.

  @Slobodan i slični Vama, Istina je tu, a to što je ne želite ni dan danas prihvatiti govori o Vama i vama sličnima.

 2. oteli ste nama Srbima živote u ndh 1940-1945 JASENOVAC HILJADE I HILJADA
  oterali ste nas 1990- 1995 napravili novu ndh
  šta mislite da ste sa tim dobili osim kriminal koji sad vas tera i teraće OTETO PROKLETO samo vas posmatram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti