Vrhunski proizvodi 100% eko proizvodnje Šinjorine Smokve!

Nedjelju i ponedjeljak proveo sam na OPG imanju Šinjorine Smokve. Sjajno obiteljsko poduzetništvo Sandre i Alana, dvadesetgodišnje predanje i strast u proizvodnji vrhunskih pekmeza – rezultiralo je brojnim nagradama i prepoznatljivosti na tržištu. Jednostavno je: ako želite potpuni i beskompromisni eko proizvod od smokve, šljive, dunje ili maraške – onda je OPG Šinjorina Smokva – najbolji izbor.

Država mora sve učiniti da promiče samodostatnost!

Ponedjeljak, 22. kolovoza od ranih jutarnjih sati sam sudjelovao u branju smokava na potpuno ekološkoj plantaži smokava OPG-a Šinjorine Smokve. Sandra i Alan vrijedno vode ovaj obiteljski posao više od dvadeset godina. Njihove proizvode možete pronaći sada i u Kauflandu i u trgovinama Gligora.

Gotovo pet stotina stabala smokve imaju na eko plantaži. Posebna vrijednost njihovih proizvoda je taj da ne koriste apsolutno nikakvu kemiju. Nema tretiranja zemlje ničim, nikakva umjetna gnojiva, nema prskanja smokvi, nema nikakvih dodataka u samom proizvodu, kao niti u procesu prerade. Šinjorina Smokva je 100% prirodan proizvod napravljen po najvećim ekološkim standardima cijele Europe.

Iako pčele oprašuju više od 80% svog bilja, zanimljivo je da smokvu oprašuju – ose. Ali, ne ove ose koje su nama poznate, već minijaturne, oku nevidljive osice koje su zaslužne za oprašivanje smokava.

Smokve se beru bez peteljke i nakon što se uberu odmah idu u proizvodnju, u kuhanje. Potom hlađenje i pakiranje. Šinjorina Smokva proizvodi i pekmez od dunje, mandarine s korom, maraške i šljive. Moramo sačuvati naše OPG-ovce, sve naše obiteljske proizvođače hrane. Dosta je jednostavna filozofija: ako sačuvamo proizvođače hrane i naše stočare – mi smo slobodni ljudi. Dok čovjek ima hranu – ne ovisi o nikome. Pozivam i ostale OPG-ovce da mi se jave kako bih ih posjetio i na licu mjesta čuo sve njihove uspjehe, naučio o samom procesu proizvodnje, ali i saslušao ljude o teškoćama kako bi zajednički mogli tražiti rješenja istih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti