Utrka ĐIR ZA ROŽICE

U subotu, 13.svibnja trčao sam utrku ĐIR ZA ROŽICE kojom se želi javnost detaljnije upoznati s teškoćama beskućnika te potaknuti sve one u mogućnosti da se beskućnicima i pomaže

Veliko zadovoljstvo mi je bilo trčati utrku u mojoj Rijeci “ĐIR ZA ROŽICE” kojom se riječka javnost želi potaknuti na veći angažman pomoći potrebitima u lokalnoj zajednici. Prije same utrke razgovarao sam s vodstvom riječkom prihvatilišta za beskućnike “Ruže sv. Franje”. Nije mi nepoznata njihova nezavidna situacija jer sam i tijekom svog rada u gimnaziji kao vjeroučitelj godinama s gimnazijalcima posjećivao beskućnike i sudjelovao te organizirao mnoge akcije pomoći ovim ljudima nerijetko napuštenim od mnogih koji ih okružuju. Tijekom razgovora sam dobio nekoliko ideja od kojih ću jednu realizirati kroz desetak dana pa ću vas uskoro informirati o navedenom.

Kao društvo pokazujemo svoju zrelost i snagu onoliko koliko se brinemo o najmanjima i o najugroženijim skupinama. Beskućnici su sigurno jedni od takvih. Nadam se da će iduće godine u trećem izdanju ove utrke i moji Riječani biti snažnije motivirani da sudjeluju u ovom lijepom humanitarnom projektu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti