Tjeraju narod u hladnu zimu, a mogli bi dobiti užarene ulice!

Zašto vodovodima cijena struje nije kao i građanima kad se vodovodi bave neprofitnom djelatnošću i dostavljaju građanima vodu bez koje se ne može živjeti? Zašto HEP toliko poskupljuje cijenu kad 2/3 energije proizvodimo sami, a oni kao cijenu uzimaju cijenu energiju u Europi?

Vlada je kroz cijelo ovo vrijeme na rastu cijena dodatno punila proračun, a sada ne želi značajnije pomoći socijalno ugroženima, umirovljenicima, ali i našim obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima. 

Računi koje naši obrtnici, poduzetnici i ugostitelji dobivaju od HEP-a za električnu energiju su omča oko vrata. Plenković tvrdi da građani plaćaju 10 puta manju cijenu struje od cijene na tržištu pa se postavlja pitanje kako HEP onda ima rekordni prihod i profit  ove godine i zašto onda i poduzetnici i obrtnici ne plaćaju cijenu kao i građani jer ako uništimo poduzetnike i obrtnike uništit ćemo i državu i proračun. 

Osim toga koliko taj HDZ-ov HEP troši na oglašavanje, medije i PR agencije poput Real grupe i čemu baca toliko novca kad je monopolist? Jesu li razlozi u tome – da mediji brane njihove odluke i udaraju po onima koji im se suprotstave kao što zadnjih dana udaraju po  našem Miri Bulju koji je kao i HDZ-ovi gradonačelnici iz Cetinske krajine (ali mediji samo Bulja udaraju) odbio pristati na povećanje cijene od 5 puta!! – pa mu poručuju da je pogriješio što nije pristao na povećanje od 5 puta jer će sada plaćati navodno 10 puta veću cijenu?!

Zašto vodovodima cijena struje nije kao i građanima kad se vodovodi bave neprofitnom djelatnošću i dostavljaju građanima vodu bez koje se ne može živjeti?

Osim toga zašto HEP toliko poskupljuje cijenu kad 2/3 energije proizvodimo sami, a oni kao cijenu uzimaju cijenu energiju u Europi? Vodovod Cetinskog kraja u brdsko-planinskom području pumpama diže vodu i za to mu je potrebna struja i tom vodom opskrbljuje zaleđe Splita i Omiša i sad bi to povećanje struje trebali platiti ljudi iz Cetinske krajine?! Iste one krajine koja daje 40 % hrvatske hidroenergije, čak 3 puta više nego što daje nuklearka Krško dok istovremeno od toga ni Sinj ni Cetinski kraj ne dobiva ni kune! HEP se poziva na tržište, a oni imaju monopol i na infrastrukturu i na elektrane koje su gradili SVOJIM NOVCEM GRAĐANI Hrvatske i sad bi taj monopolist navodno igrao po tržišnim uvjetima i ubio i poduzetnike i obrtnike, ali i građane jer će i vodovodi morati dizati cijenu vode jer ih HEP namjerava zaklati cijenom struje! 

Dosta je ovog harača Vlade i HEP-a! Plenković je potpuno odcijepljen od svoga naroda. Čovjek najviše razmišlja o sebi samome i foteljama Bruxellesa. A prvo bi nama političarima – svima – trebao biti interes našeg naroda – hrvatskog naroda. I gdje god se nalazili – trebamo braniti interes građana Hrvatske. 

Vladajući moraju shvatiti. Oni su ti koji su doveli ljude do ovog ludila inflacijom radi lockdowna i uvođenja eura. Oni su odgovorni! I neka zapamte: možda će hrvatski narod imati hladnu zimu, ali vladajući će imati užarene ulice naših gradova. 

Podrška jedinom hrabrom gradonačelniku mom kolegi Bulju koji nije kao ostale sinje kukavice!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti