Sveta misa i krunica saborskih zastupnika za kraj ljetnog zasjedanja

Kada se sve zbroji i oduzme nama vjernicima ostane raditi sve ono što možemo, a onda samo sve predati u ruke Krista Kralja. Mi smo sluge beskorisne, činimo što smo dužni činiti. Lijepo je bilo vidjeti predstavnike vladajućih i oporbe da zajedno molimo krunicu i slavimo Boga na svetoj misi. Gledajući sve, ukupnu politiku i naš narod nekako mi se čini da nama stvarno jedino Bog dragi može pomoći.

Na dan svetog Benedikta, zaštitnika Europe, okupili smo se u kapelici Gospe od Kamenitih vrata i zajedno smo kao saborski zastupnici i nekolicina djelatnika Sabora molili krunicu. Dobio sam poticaj okupiti kolege i kolegice da zajedno molimo. Petnaestak saborskih zastupnika se odazvalo i zajedno smo molili za našu Domovinu.

Svetu misu je predvodio don Damir Stojić u zajedništvu sa svećenicima, župnim vikarom vlč. Tomislavom Hačkom, fra Ivanom Matićem, o.Tvrtkom Barunom, paterom Sinišom Štambukom. Svetu misu je animirao Petar Buljan. Don Stojić je nadahnuto propovijedao. Pozvao je nas zastupnike da nikada sebe ne stavljamo iznad naroda. Pričao je o primjeru benediktinskih monaha koji kada nisu znali donijeti neku odluku – pitali su najmlađeg. Stojić je govorio o zidinama samostana koje su podignute kako bi se redovnici mogli napajati molitvom koja se tako prelijeva preko zidina samostana. Stojić je rekao da nisu zidine tamo da bi se redovnici zatvorili od svijeta nego da unutar tih zidina mogu ostvariti kvalitetniji odnos s Bogom i molitvom i pozvao nas je sve da i mi imamo svoje zidine unutar kojih ćemo čuvati naše obitelji i naše svetinje. “Nemojte se stidjeti svoje vjere, budite kao grad na gori, svjetlo koje sjaji, neka se vidi vaša vjera”, istaknuo je don Stojić okupljenim vjernicima.

Želja mi je i na jesen, prije zasjedanja okupiti saborske zastupnike katolike na svetoj misi i molitvi, predložio sam to i Župniku, vladajućima i oporbi pa se nadam da ćemo se okupiti svi oko Krista naše stijene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti