Kosinjsko polje ne smije biti potopljeno

U srijedu, 4. listopada susreo sam se sa stanovnicima Kosinjskog polja, prevarenim narodom na koji je HDZ odavna zaboravio. Interesne skupine oko HEP-a i tko zna koga još žele potopiti Kosinjsko polje, graditi HE Kosinj, ulupati tu novca koliko je koštao Pelješki most, potopiti katolička i pravoslavna groblja, znamenitosti – bez iti jednog argumenta razboritosti. Naime, HE Senj ima dva pokvarena agregata, ako samo jednog poprave on proizvodi struje kao cijela ova potencijalna HE Kosinj. Dakle, tko je tu lud?

Stanovnici Kosinjskog polja s narodnim zastupnicima Troskotom i sa mnom

Kolega Zvonimir Troskot se trudi kao saborski zastupnik saslušati probleme lokalnog stanovništva i onda iste predstaviti javnosti stavljajući fokus na ono bitno. Rado sam mu se pridružio na terenu u razgovoru i susretu s razočaranim građanima cijelog Kosinjskog polja koji se oštro suprotstavljaju ideji da im djedovina bude potopljena, a oni da napuste cijelo to područje.

Ljude posebno boli bahati odnos vladajućih, cijena jednog kvadrata zemlje za koju Vladajući nude ljudima 1,5 euro je teška – sramota. S ljudima se ne razgovara, grubo se narušavaju njihova temeljna ljudska prava. Čak i mrtve ne poštuju jer bagerima – bez suglasnosti obitelji – ruše pravoslavna i katolička groblja. Velika nepravda se događa na Kosinjskom polju. Kolega Troskot i ja smo stanovnicima obećali, budemo li u prilici nakon izbora preuzeti odgovornost za vođenje države – ovo ludilo od projekta ćemo odmah zaustaviti. Nema niti jednog argumenta potopiti brojna arheološka nalazišta, crkve, groblja katolika i pravoslavaca i napraviti ekocid za neki projekt dobivanja energije, dok u isto to vrijeme puno više energije se može dobiti jednostavnije i jeftinije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti