Drugi ekumenski susret u Hrvatskom saboru

Nakon prošle godine odlučio sam, uz pomoć Božju i ove godine pri kraju molitvene osmine za jedinstvo kršćana organizirati susret u zajedništvu i molitvi u Hrvatskom saboru. Hvala svima koji su se odazvali, divno je bilo slaviti Boga u Hrvatskom saboru!

Don Niko Tunjić, vlč. Dražen Radigović, fra Ivan Matić, o. Dominik Ilčić, pastori Giorgio Grlj i Milan Špoljarić, dekan Evanđeoskog fakulteta iz Osijeka Dalibor Kraljik, Niko Rončević, p. Tvrtko Barun, protojerej Kirko Velinski ispred Makedonske pravoslavne crkve, vladika Milan Stipić, biskup grkokatoličke crkve, sjajni Andrej Grozdanov na gitari i vokal Mihaela Gradečak, o. Majk Žikić ispred Srpske pravoslavne crkve bili su glavni nositelji predivnih molitava, pjesme i slavlja Isusa u veličanstvenoj dvorani Ante Starčevića u Hrvatskom saboru.

Posebno sam sretan jer je na susretu bilo petnaestak saborskih zastupnika, kolegica i kolega iz mnogih stranaka. Pokazali smo tako da se možemo okupiti oko Krista, u miru i ljubavi, blagoslovu moliti Isusa za liječnje naših rana i blagoslov svih nas. Molilo se za vlast i za oporbu, molilo se za one koji vode da im Bog očisti srca kao što se molilo i za nas u oporbi da bez žuči i netrpeljivosti svjedočimo istinu. Posebnom milošću su natopljeni ovi susreti i zahvalan sam dragom Bogu da smo se okupili. Hvala Predsjedniku Sabora kao i svim iz saborskih službi na pomoći i otvorenosti.

Svećenici i pastori, molili su molitve u trajanju od četiri, pet minuta, vođeni Duhom Svetim, a u četiri “bloka” u glazbenom slavljem Isusa uživali smo slušajući dobitnika Porina za duhovnu glazbu vrhunskog gitarista Andreja Grozdanova i sjajnog vokala Mihaelu Gradečak.

Zazivalo se i molilo na teme zajedništva, svjedočenja Krista, važnosti ekumenizma, smislu davanja, oslobađanju, snazi u imenu Isus, ljubavi, opraštanju, jakosti Duha Svetoga, razmišljalo se što Isus želi od nas u ovome svijetu i kako prepoznati Kristove učenike, meditiralo se nad Riječi koja jest Istina, govorilo se o važnosti Biblije te o Kristu kao Svjetlu svijeta, duhu ljubavi i istine. Baš je bilo posebno i mnogi su svjedočili da su bili snažno pod dojmom. Bogu hvala i sva slava.

Hvala svim kolegicama i kolegama, saborskim zastupnicima koji su podržali ovaj susret, hvala saborskim službama na pomoći i djelatnicima Sabora koji su sudjelovali na molitvi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti