Za djecu s teškoćama vida

Govorio sam u Hrvatskom saboru o velikoj nepravdi koju trpe djeca s teškoćama vida i ukazao na mnoge nelogičnosti. Vladajuće sam molio da isprave nepravdu!

Govorio sam o nepravdi nad djecom s teškoćama vida

Roditelji djece s teškoćama vida, koji su prema današnjim pravilnicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) osuđeni plaćati visoke cijene naočala iz vlastitog džepa jer zdravstvena blagajna pokriva tek zanemariv dio cijene tog pomagala, obratili su se ravnatelju HZZO-a Lucianu Vukeliću i premijeru Plenkoviću sa zahtjevom da se cijena naočala za djecu u većoj mjeri financira o trošku HZZO-a.

Ovim putem se želimo zahvaliti na velikodušnoj donaciji HZZO-a za naočale. Dobili smo čitave 83 kune, a naočale su naši roditelji platili gotovo 600 kuna po paru. Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju tvrdi da HZZO osigurava plaćanje zdravstvenih usluga u cijelosti za cjelokupnu zdravstvenu zaštitu djece do 18. godine života. Nama je HZZO financirao okvire s 20 kuna po paru, pa u ime svojih roditelja pitamo gdje se mogu nabaviti okviri po toj cijeni? Mama i tata ih nisu uspjeli naći jer u svega nekoliko optika u Rijeci koje uopće imaju okvire za malu djecu, cijena je bila između 450 do 500 kuna po okviru, navodi se u pismu koje potpisuje majka blizanaca, Riječanka Ivona Milinović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti