Važna konferencija o pčelama i molitveni doručak u Bruxellesu

Dva dana sam proveo u Bruxellesu. Bez lažne skromnosti držim da su bila dosta plodonosna. Govorio sam na konferenciji o pčelama, sudjelovao na 25. Molitvenom doručku i održao nekoliko vrlo zanimljivih sastanaka s pripadnicima različitih političkih grupacija unutar Europskog parlamenta.

Franc Bogovič, istaknuti slovenski političar, gradonačelnik Krškog kroz 14 godina, ministar agronomije i priznati zastupnik EU parlamenta

Bila mi je velika čast sudjelovati kao govornik na međunarodnoj konferenciji o pčelama u Bruxellesu u organizaciji Europskog parlamenta, CEMA i ELO europskih organizacija. Zahvalio sam se organizatorima, ali i članovima komisije, pobjednicima i sudionicima u ovoj važnoj pčelarskoj konferenciji na kojoj su se dijelile i nagrade u nekoliko kategorija važnih za pčelare.

Dobitnici ovogodišnjih nagrada za pčelarstvo zajedno sa organizatorima i nama govornicima

Slušali smo o najnovijim tehnologijama u pčelarstvu te o procesima same politike u različitim europskim državama vezanim za bioodrživost, bioraznolikost, pčelarstvo i ulogu pčela u očuvanju naše prirode. Govorili su iskusni pčelari koji uspijevaju povezati najmodernije tehnologije kako bi na prirodni način zaštitili pčele i pčelarske proizvode. Sjajno iskustvo je bilo čuti ih i učiti od najboljih.

Govorio sam im o vlastitoj borbi za hrvatske pčelare, o teškoćama s kojima se susreću hrvatski pčelari, borbi sa nelojalnom konkurencijom šećernog sirupa iz Kine koji se prodaje kao med, a nema veze s medom. Predstavio sam im za što su se sve pčelari izborili i tražio sam savjete kako mogu kvalitetnije nastaviti rad sa hrvatskim pčelarima usmjeren na njihovo veće dobro i snažniji fokus odgovornih. Zahvalio sam se organizatorima, CEMA, ELO, sjajnom Francu Bogoviču na riječima potpore i povjerenju koje su mi ukazali.

U petak, 7.prosinca sam prisustvovao na Molitvenom doručku i to na posebnoj 25.obljetnici. Mnogi uglednici su govorili i molili, okupljeni oko imena Isusa Krista. Od generalnog tajnika NATO saveza preko američkih senatora, premijera i ministara Europske unije, članova EU parlamenta kao i članova drugih europskih država. Okupilo nas se oko 500 te smo kroz razgovor i molitvu tražili načine kako snažnije svjedočiti svoju vjeru, živjeti vlastite ideale, a pritom nikome ne oduzeti pravo na njegovo poimanje ovoga svijeta. Bilo je snažno i zanimljivo. Održao sam još nekoliko sastanaka s različitim političkim opcijama unutar EU parlamenta, razgovorali smo o mnogim aktualnim temama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti