U Hrvatskom saboru o ubojstvima u Srbiji i što moramo napraviti!

Isto jedan aktivni prošli tjedan. Toliko sam bio u jurnjavi da danas 8.svibnja, u ponedjeljak stižem opisati prošli tjedan: nekoliko govora u Hrvatskom saboru, posebno je dojmljiv bio moj komentar o Srbiji i kakvo mi društvo danas stvaramo u Hrvatskoj? Uspio sam posjetiti manifestaciju u Salezijanskoj gimnaziji u Rijeci o važnosti hrvatskog jezika, otišao sam u Zadar na susret s OPG-ovcima i otrčao sam humanitarnu utrku Wings for life s pretrčanih preko 18 kilometara. U Saboru sam naravno bio sve radne dane…

Jasno sam ukazao na izvore problema koje kao društvo imamo i po mojem mišljenju zašto imamo toliko agresive u našem društvu…

Tijekom radnog saborskog tjedna, sjeo sam u automobil i na poziv Salezijanske gimnazije u Rijeci otišao na nekoliko sati u Rijeku podržati program koji su salezijanci organizirali, a s kojim žele pokazati važnost hrvatskog jezika. Sa zadovoljstvom sam došao u ovu vrijednu i dobru gimnaziju i posvjedočio o kvalitetnom radu učitelja u ovoj školi.

Osim talentiranih gimnazijalaca posebno su upečatljivi bili KUD Primorski Hrvat koji su u narodnim nošnjama pokazali svoje vještine plesa.

Članovi KUD-a Primorski Hrvat

U petak sam se zaputio u Zadar. Susreo sam se s vrijednim OPG-ovcima. Šinjorina smokva je sjajan primjer požrtvovnog rada i najvećih ekoloških standarda. Ova obitelj ima nekoliko stotina stabala smokve i proizvode vrhunske smokvine proizvode najveće ekološke kvalitete!

Nedjelja, 7.svibnja je bila rezervirana za humanitarnu utrku Wings for Life u Zadru. Iako sam na polumaratonu u Rijeci “načeo” ahilovu tetivu, uspio sam istrčati nešto više od 18km. Sjajan dan sporta i zdravlja, pozitive u Zadru je okupio 6.000 trkača! Kompletan prihod utrke ide za liječenje ozljeda leđne moždine. Nedostaje nam u našem društvu više sporta i pozitive!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti