Tradicionalno druženje pčelara i simpatizera pčela udruge Učka-Luburnija

Popodne sam proveo s prijateljima pčelarima i simpatizerima pčela na 10. jubilarnom pčelarskom susretu ove vrijedne udruge pčelara. Susret je okupio riječke pčelare, pčelare cijele Liburnije, Istre, ali i pčelare iz susjedne Ilirske Bistrice. Vodstvo pčelarske udruge Učka-Liburnija radi baš dobar posao!

Dr.sc. Zlatko Tomljanović je održao predavanje “Problemi u tehnologiji pčelarstva” i “Kontrola bolesti pčela”. Stručno je predstavio ove teme i pčelarima pružio edukaciju kako se nositi s izazovima pčelarenja. Hrvoje Mihajlović je održao predavanje na temu zaštite na radu. Kakav bi to susret pčelara bio bez vrhunske medice, ali i sjajnog kotlića od divljači. A da netko ne bi ostao zakinut, pobrinuli su se organizatori nudeći i pečenog odojka i ćevape.

Pašni povjerenik preuzeo je godišnju dojavu broja pčelinjih zajednica za pčelare liburnijskog područja. Pozdravio sam srdačno pčelare, čiji sam i sam član Udruge, te sam im predstavio što sam učinio za pčelare u mjesecima iza, kao i nove projekte koji nam dolaze ponudivši im konkretne prijedloge za podizanje kvalitete pčelarstva kao i organizacijske neke mehanizme. Uvijek se dobro osjećam među svojim pčelarima, poljoprivrednicima, narodom. Moramo sačuvati naše pčelarstvo, naš med, kao i naše selo. Ako tu uspijemo – imat ćemo još neko vrijeme malo mira jer ćemo tako sačuvati slobodu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti