Susret s riječkim Imamom

Susret s imamom u riječkom Islamskom centru

U ponedjeljak, 25. srpnja posjetio sam riječki Islamsk i susreo sam se s riječkim imamom Adnanom Đikićem. Hvala glavnom riječkom imamu Hidajetu Hasanoviću koji je s odmora organizirao primanje u centru. Nama Riječanima, ali i mnogo šire je poznata gostoljubivost riječkih muslimana.

Razgovarao sam s imamom o inflaciji i teškoćama koje je inflacija i vrtoglavi porast cijena donio Islamskom centru. Troškovi energenata su u islamskom centru narasli gotovo 300% i sa velikom zebnjom se čeka jesen i kriza koja dolazi. Mora se pronaći rješenje ne samo za islamski centar nego i za sve one koje pomažu beskućnicima, hrane siromašne, kao naša Prihvatilišta. Žalosti sve ovo, pogotovo kada znamo da je do ekonomske nestabilnosti prvenstveno došlo radi lockdowna i zatvaranja. Govorio sam i u Hrvatskom saboru mnogo puta na ove teme i vjerujem da ćemo naći načina kako pomoći ljudima.

Islamska zajednica u Hrvatskoj broji gotovo 65.000 vjernika, a mi u Rijeci, bez lažne skromnosti, možemo biti primjer sjajne suradnje vjerskih i lokalnih vlasti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti