Stočarstvo moramo sačuvati!

Petak, 19. kolovoza proveo sam na području Gračaca – susreo sam se s našim stočarima. Predsjednik Udruge krških pašnjaka gospodin Tešija detaljno mi je pričao o mnogim teškoćama koje muče naše stočare. Nažalost i ovdje je jaka koruptivna mreža, a neki su se organizirali kao kriminalna organizacija. Ništa, ako neće naši – čistit će ih OLAF.

Pandorina kutija stočarstva će se očistiti

Danas sam na terenu s našim stočarima. Ivan Tešija je predsjednik Udruge hrvatskih krških pašnjaka. Vlasnik je 500 krava i teško se bori u sustavu koji potiče koruptivna djela, teška kaznena djela. Mnogi pošteni i vrijedni stočari su marginalizirani i napadani radi nekolicine kriminalaca koji dobivaju milijunske poticaje za napuštene štale ili sudjeluju u manipulacijama kontrolora. Ljude se stišće, ucjenjuje, reket se vrši na terenu – mnogi šute jer se plaše. Uvozni mesni lobij je opasan i moćan. Hrvatska je jedina zemlja koja dopušta uvoz smrznutog mesa, koje se u Hrvatskoj odmrznuto može prodavati kao svježe meso. Neke tako velike
mesne igrače zovu čistači smeća: uvozni lobiji čiste europsko smeće, kupuju smrznuto meso kojem je istekao rok, a onda ga uvoze, odmrzavaju, špricaju kemikalijama pa prodaju kao svježe meso. Ljudi umiru od boleština, od tumora radi ovih zlikovaca.

Problema je puno. Mafija je jaka. Mi smo jedina zemlja članica koja oporezuje potpore. Ne svoje, nego od europske unije. Zašto nema kontrole ulaganja? Zato jer to ide u prihod, a ti s prihodom radiš što hoćeš. Želim poručiti hrvatskim stočarima: ne bojte se. Ne bojte se ovih mafijaša bez obzira koliko vam se činili moćni. Ne bojte ih se jer je to prvi korak prije nego što ćemo ih maknuti sa pozicija moći. Hrvatsku se guši korupcijom. Izvlače se novci, mulja se, uništava se naša poljoprivreda i naši stočari.

Namjerno i sustavno se truju građani uvoznim smećem mesa. Mulja se sa poticajima. Uništava se Hrvatska da ne bude samodostatna. Sada se ide sa uništenjem stočara i naše stoke. Reći ću vam ovako HDZ-ovci: ne možete kupiti sve stočare. A ima ih sve više koji su spremni sa traktorima i kravama doći na Markov trg.

Moramo sjesti zajedno, fokusirati se na stvarne probleme naših stočara i očistiti mafiju i interesne kriminalne skupine od ovih vrijednih i poštenih ljudi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti