Sjajan primjer snage žena iz Gračaca!

Predivnu, kreativnu i uspješnu priču sreo sam u Gračacu. Žene su se samoorganizirale, osnovale udrugu, napravile poseban brand Kalliopi i kroz udrugu pomažu starijima i nemoćnima te cijeloj lokalnoj zajednici.

Ličke ovčice su predivne! 🐑

Posjetio sam humanitarnu udrugu Majka Terezija i udrugu Prospero u Gračacu. Sjajna ekipa vrijednih i kreativnih žena koje su kroz udruge omogućili ljudima kvalitetniji život u Gračacu. Razvile su svoj brend Kalliopi kroz koji angažiraju žene i omogućuju im da stvaraju i kroz dodatni rad prenose vrijednost u svom mjestu.

Rade mnoge predivne ličke autohtone suvenire. Proizvode kvalitetnu obuću, ali i mnoge druge proizvode prepoznatljivog lokalnog kraja.

Lijepo je vidjeti motiviranost i snagu duha i na teškim područjima za život. Ove žene nam mnogima mogu biti primjer snage i pozitivnog duha.

Mene su se posebno dojmile 100% prirodne eko ovčice, svaka je unikat, ručno rađena, niti jedna nije ista – sjajan suvenir. Podsjećaju me na dio mog naroda koji stalno vapi za vođama i bespogovorno ih slijede makar ih ovi neki naši i oni globalni vodili u provalije. A te naše ovčice kada shvate da je moć u njihovim glavama – bit će prave, predivne, pametne i moćne ovce.

No, dobro. Pustimo sada to. Svaka pohvala ovim ženama koje i na zahtjevnom području za život rade prekrasne priče. Ima tamo jedna djevojka, mlada, sposobna, radišna žena. Aktivna i u udruzi. A onda sa svojim mladim suprugom brinu o više od 100 grla stoke. Ima nade. Tvrd je ovaj naš narod i prkosan. Preživjet ćemo. Pobijedit ćemo.
❤️🇭🇷

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti