Sindikalisti upozoravaju: Plodine grubo krše radnička prava!

Sindikalisti su me upoznali s mnogim kršenjem sindikalnih i ljudskih prava njihovih članova koji se u Plodinama pokušavaju izboriti za poštene uvjete rada. Detaljno su sa svim nedaćama upoznali pravni tim koji je sa mnom prisustvovao sastanku i tražili smo pravna rješenja.

Sindikalisti sa saborskim zastupnikom Marinom Miletićem

Danas sam se u Hrvatskom saboru susreo sa predstavnicima Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske. Marina Palčić predsjednica Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske, Dejan Jakupović glavni tajnik, Boris Cerovac voditelj Ureda Pula, Rebecca Pavlić koordinator članstva i radnica Plodina su mi izložili teškoće sindikalista. Puštam vam link njihova fejsa https://www.facebook.com/NSRH.sindikat

Sindikalisti su me upoznali sa mnogim kršenjem sindikalnih i ljudskih prava njihovih članova koji se u Plodinama pokušavaju izboriti za poštene uvjete rada. Detaljno su upoznali pravni tim koji je sa mnom prisustvovao sastanku i tražili smo pravna rješenja.

Poslodavac Plodina, prema svjedočenjima sindikalista, ne isplaćuje pošteno prekovremene sate, manipulacijom na plaći (ukidanjem olakšica, dodatcima na plaću), navodno da ne žele zaposliti majke s djecom, teško krše radnička prava. Ako se radnici drznu govoriti istinu i ukazati na nepravilnosti u Plodinama onda ih se opet kažnjava snižavanjem plaće koja padne i na malo više od 4.000kn. Plodinama očigledno smeta da u radničkom vijeću imaju čovjeka iz Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske kako ne bi bile vidljive mnoge moguće nezakonitosti. Oko obračunavanja plaća, zakidanja na godišnjem odmoru, te sva druga materijalna prava na koja radnik ima pravo prema svim pozitivnim zakonima u Republici Hrvatskoj, a koja radnicima nisu ostvariva u Plodinama. Plodine misle da Slavoncima treba manja plaća nego li radnicima Plodina u Rijeci. To je grubo difamiranje prava radnika. U Plodinama je takva situacija da radnici čak odlaze u trgovine u kojima je još manja ionako premala plaća zato jer ih tamo nitko ne tlači kao što osjećaju da ih se tlači u Plodinama. Kao saborski zastupnik 8 izborne jedinice i Riječanin, borit ću se za prava radnika i učinit ću sve što je u mojoj mogućnosti da se isprave velike nepravde koje su učinjene radnicima, u ovom slučaju, konkretno radnicima u Plodinama. U gimnaziji sam bio sindikalni povjerenik i zato su mi posebno u srcu prava radnika koja se moraju poštovati.

Na sastanku sa sindikatom ostao sam šokiran saznanjima kažnjavanja radnika u Plodinama, kršenja radničkih prava, grubog difamiranja radnika. Moj pravni tim na sastanku je sve pozorno pratio i učinit ću sve što je u mojoj mogućnosti saborskog zastupnika da zaštitimo radnike Plodina. Svakako preporučam radnicima Plodina učlanjenje u Nezavisni sindikat radnika Hrvatske – što jači sindikat, jača će biti borba za radnička prava!

Sindikalisti ukazuju na mnoga kažnjavanja radnika u Plodinama

Poslodavci su nam potrebni i potrebni su nam dobri poduzetnici. Ali, ne želimo Hrvatsku kao državu u kojoj će se radnici iskorištavati, kojima će se davati crkavice od plaće dok gazde na grbačama radnika okreću milijarde. Ne želimo državu u kojoj će se radnici Plodina vrijeđati, mobingirati, u kojoj će biti nezaštićeni. Ovim putem pozivam sve radnike Plodina da se uključe u Nezavisni sindikat radnika Hrvatske koji ne pripadaju nekim centrima moći, koji ne kupuju naklonost puricama, nego se bore za prava radnika. Ja ću svakako biti njihov glas u Hrvatskom saboru i u javnosti i na terenu. Pozivam i ostale kolege iz moje Rijeke, naše Istre da stanu u zaštitu ugnjetavanih radnika. Hrvatska ne može samo izabranima biti dobra majka, a radnicima zločesta maćeha!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti