Prvi smo predstavili novi koncept TE Rijeka na LNG plin i vodik uz solare

U srijedu 11. listopada smo kolega Zvonimir Troskot i ja na Gatu Karoline Riječke održali konferenciju za medije na kojoj smo predstavili energetsku stragiju Mosta u kojoj je saborski zastupnik Troskot posebno angažiran.

Zvonimir Troskot je predstavio prijedlog revitalizacije termoelektrane Rijeka i pospješenja energetskog sustava Hrvatske. Troskot je detaljno predstavio sustav TE Rijeka u procesu LNG plin s Krka + vodik ili LNG plin s Krka + solari + baterije. Hrvatska ima mogućnosti energetske neovisnosti i treba ići tim smjerom.

Ja sam upozorio kako je još 2018. Uprava HEP-a imala ove slične prijedloge na stolu i glatko je to odbila. Projekti prelaska na plin su imali i snažnu potporu lokalne samouprave i cijele Županije. Zanimljivo je analizirati zašto je Barbarić to odbio, zašto je napuni Urinj mazutom koji svako malo iscuri na područje Kvarnera i teško zagadi ne samo more nego i cijelo područje. To je nedopustivo, rekao sam. Pozvao sam i vladajuće da smijene Barbarića budući ne može čelni čovjek neke tako prevažne tvrtke biti netko tko krši zakone, protuzakonito djeluje, gradi bespravno vile po otoku – kako takva neka osoba može biti čelni čovjek HEP-a? Plenković, da je hrabar i da ga se očigledno ne drži u šaci – bi već odavno najurio Barbarića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti