Prekrasna i vrlo zahtjevna utrka na Zrmanji

Europski tjedan sporta odlučio sam i ove godine podržati aktivno, jer i jesam aktivni sportaš pa sam istrčao vrlo zahtjevnu dionicu traila od 16 kilometara na području Zrmanje. Imao sam snažan ritam pa sam uspio osvojiti treće mjesto.

Cjelodnevno druženje sportaša rekreativaca, ali i članova raznih atletskih klubova i članova Hrvatske vojske okupio je više od 150 natjecatelja na sportskoj manifestaciji u Maslenici. Snažna bura i visoke temperature učinile su utrku na 16 kilometara vrlo zahtjevnom. Možda će vam biti jasnije kad vam kažem da sam potrošio više od 1.500 kalorija tijekom utrke.

Trail utrka je bila baš naporna, a prvo mjesto je osvojio vrhunski trkač atletskog kluba Sljeme Hrvoje Vlašić. Držao sam ga blizu nekih sedam kilometara, ali mi je onda pobjegao. Ipak, zadovoljan sam budući sam istrčao ovu utrku i osvojio treće mjesto. Trčanje mi nije prioritetni sport, igram košarku a2 ligu Zapad, pa time ovaj uspjeh ima dodatnu dimenziju. Mislim da sam jedini saborski zastupnik aktivni sportaš pa nije čudilo što mi kolega nije bilo na ovakvoj sportskoj manifestaciji. Oni će krenuti na sportske manifestacije za koji mjesec, malo prije izbora.

Sport je izrazito važan i o sportu kao prevenciji bolesti, ali i zdravom načinu života sam nebrojeno puta govorio u Hrvatskom saboru, ali i organzirao okrugli stol na temu sporta, pa zdrave ishrane te sam nekoliko puta primio sportaše, kineziologe u našem Saboru. I dalje nastavljam s aktivnom promocijom sporta i zdravog načina života.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti