Predstavili smo snažne demografske mjere!

Božo Petrov, predsjednik Mosta, Petra Mandić članica predsjedništva stranke i ja predstavili smo Mostove demografske politike, jasne i konkretne mjere za obitelji s više djece! Detalje kompletnog našeg programa pogledajte na našim službenim stranicama stranke, a ja vam ovdje puštam isječke!

📸: Josip Regović: Božo Petrov, Petra Mandić I Marin Miletić

1️⃣Sustavom doplatka za djecu s fiksnim iznosom za svu djecu bez obzira na zaposlenost roditelja i visinu njihovih primanja (doplatak za prvo dijete iznosio bi 80 Eur mjesečno, drugo 106 Eur, treće 145 Eur, četvrto 200 Eur, peto i svako slijedeće 270 Eur)

2️⃣ Roditeljski dopust – puna plaća godinu dana i minimalna naknada svima od 551 eur ako im je plaća manja od toga!

3️⃣ Aktivacije bake i djedova u pomoći čuvanja djece kroz sustav – tako što bi bake i djedovi mogli biti sekundarni korisnici neiskorištenog roditeljskog dopusta uz mjesečnu naknadu od 309 eur!

4️⃣ Pravedne plaće odgajateljima (detaljno sve pogledajte na Mostovim stranicama)

5️⃣Financiranje plaća odgojiteljica u vrtićima od strane centralnog Državnog proračuna na način kako je to propisano i za plaće učitelja i profesora u osnovnim i srednjim školama (I ovo je sve razrađeno, pogledajte na Mostovom webu)

6️⃣Obveza sufinanciranje troškova boravka djece od strane jedince lokalne samouprave u svim vrtićima (neovisno o osnivaču istih) te kod dadilja pod jednakim uvjetima pod kojima se sufinancira boravak djece u vrtiću kojeg je osnivač jedinica lokalne samouprave.

Prodati ćemo 20.000,00 neaktivnih nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske za stambenu namjenu za mlade obitelji (do 40 godina života roditelja) ili za obitelji s troje ili više maloljetne djece, pod uvjetom da je barem jedan od roditelja zaposlen. Kupnja nekretnina omogućiti će se putem državnog zajma, a za svako dijete ili dijete rođeno u deset godina nakon kupnje nekretnine cijena nekretnine umanjiti će se za 20% maksimalno 60%.

8️⃣ Uvesti ćemo program kupnje automobila za velike obitelji (četvero i više djece), subvencionirati će se kupovina većeg automobila u skladu s propisima sigurnosti u prometu (automobil sa 7 sjedala) u iznosu od 7000 Eur, a najviše do 50% cijene vozila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti