Pogled iznutra

Dragi ljudi, svaki petak, jednom tjedno pisat ću vam ovdje kolumnu: Pogled iznutra. Približit ću vam rad Hrvatskog sabora i nas zastupnika. Prepričat ću vam što se novo događa, kakvi novi zakoni su izglasavani, a kakvi nam se spremaju. Prenijeti ću vam atmosferu saborskih hodnika, raznih tema koje vjerujem – bit će vam vrlo zanimljive.

Posao saborskog zastupnika je jako zahtjevan. Želim da svi moji birači točno znaju što radim, koliko radim, koliko sam puta govorio, sudjelovao u raspravama, kakve zakonske prijedloge sam pokušao približiti vladajućima. Mnogi zastupnici se jako trude u Hrvatskom saboru i na terenu gdje imamo veliki obim posla.

Nerijetko radi nekih neozbiljnih kolega koji ne samo da ne dolaze u Sabor nego se ne bave projektima na terenu, ne rade s ljudima – budemo stigmatizirani i mi ostali zastupnici. To nije pošteno i zato sam i odlučio sa svojim timom napraviti ovaj novi web. Ovdje ćete sve pronaći. Moju misiju i viziju, aktualnosti, moje nastupe i opise gdje sve idem i što radim. Moći ćete vidjeti najave gradova i mjesta gdje idem. Isto tako, ispunite prijavu za newsletter i slat ću vam osobno redovito sve ono bitno što se događa u Državi, a vas se tiče. Otvoreno i transparentno kao i uvijek stavljam sve pred lupu javnosti. Vjerujem da se moji birači sigurno neće mene sramiti i vjerujem da će mnogi drugi vidjeti da sam uspio mijenjati paradigmu politike. Politika može biti časna. Političari mogu biti pošteni i čestiti. Požrtvovni, u službi svojih građana.

U ovih dvadeset i dva mjeseca mog saborskog mandata sudjelovao sam u saborskim raspravama više od 300 puta! Prošao sam više od 85.000 kilometara diljem Hrvatske! Bio sam u Vukovaru dva puta, Osijeku nekoliko puta, Slavonskom Brodu, Dubrovniku, Zadru nekoliko puta, Metkoviću, Splitu nekoliko puta, pa Šibenik, Imotski, Trogir, Omiš, Kaštele, na Sjeveru Hrvatske nekoliko puta, Varaždin, Prelog, Međimurje… Zagreb redovito, posebno i po kvartovima, Istru – cijelu nekoliko puta uzduž i poprijeko, Delnice, Čabar, Prezid nekoliko puta… Viškovo nekoliko puta, Kastav moj, i naravno Rijeku posebno po Kvartovima. Posjetio sam i Cres, Lošinj, Krk nekoliko puta, Rab nekoliko puta… trudio sam se uvijek doći do ljudi. Nije to jednostavno, ali sam se trudio.

Zaustavili smo gradnju spalionice u Prezidu, zaustavili smo gradnju spalionice u Sušačkoj Dragi, stisnuo sam ministra pa smo nabavili novu kućicu za braniteljicu u Glini, vodio sam nacionalni referendum za slobodu protiv diktatorske politike vladajućih. Sudjelovao sam u desetak prosvjeda protiv COVID mjera, govorio prvi u Hrvatskom saboru o toj problematici, odlazio na Marišćinu i Kaštijun – bio sam i bit ću glas naroda, glas ugnjetavanih, malenih… Borit ću se za pravedniju i pošteniju Hrvatsku.

A kroz ovu kolumnu – potpuno ću pod povećalo staviti rad nas saborskih zastupnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti