Podrška planinarima da domovi ostanu pod njihovom brigom

Subota, 7. listopada predivno proljetno vrijeme iskoristili smo za planinarenje na Hahlić. Time sam simbolično htio dati potporu našim planinarima da planinarski domovi o kojima desetljećima skrbe planinarske udruge i trebaju ostati u – njihovim rukama.

Josip Katalinić, poduzetnik i naš županijski koordinator Mosta, sa suprugom, Zoran Šalov, regionalni koordinator i ja smo predivno vrijeme odlučili iskoristiti za planinarenje. Do Podkilavca vožnjom, a onda biramo rutu – istočnim grebenom. Na uredno postavljenoj informativnoj tabli piše, mislim, 9,5km… mi pak planinarimo preko 11km, tako da smo negdje vjerojatno malo falili, ali nema veze, uživali smo u prirodi.

Na Hahlić dolazimo nakon tri sata planinarenja i nailazimo na poznata lica, duh planinarstva je definitivno ljubaznost i otvorenost. Okrijepljujemo se jotom i hladnim pićem te nakon dobrih sat i pol odmora krećemo drugom rutom nazad do Podkilavca.

U razgovoru s planinarima ističem kao narodni saborski zastupnik potporu Hrvatskom planinarskom savezu i našim planinarima, da domovi o kojima su desetljećima skrbile planinarske udruge i ostanu u rukama onih koji su zaljubljenici u planine i koji sigurno znaju što najviše treba planinarima. A Država svakako neka pokaže svoje dobro lice brižne majke i neka pomogne HPS-u u pokrivanju troškova održavanja domova. Na koncu taj novac i nije vlasništvo Plenkovića nego je to novac hrvatskih građana koji su napunili proračun.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti