Podrška Petrinjcima

Nikola Grmoja i ja smo u srijedu 29. prosinca s našom Lucom Gašpar Šako obišli gradilišta koja su gradilišta sada više od tri godine. Naime, obnova Banovine traje na način da se PR-ovski predstavlja useljenje građana u zgrade koje su ljudi kreditima započeli graditi prije – potresa. Alan Ford na Plenkovićev način.

U petak, 29. prosinca sam posjetio Petrinju. Grmoja, Gašpar Šako i ja s drugim Mostovcima smo obilazili mnoga gradilišta koja su i dalje – tri godine nakon potresa – gradilišta. Stanovnici su nam izrazili nezadovoljstvo jer je mnogima mijenjana oznaka na kućama, iz crvenih nekim čudom su im polijepilli druge oznake na kuće. Obnova tako privatnih kuća i dalje stoji, narod je prevaren po tko zna koji put.

Budući da za koji mjesec čekamo izbore, ne sumnjam da će vladajući u maniri spin majstora uskoro ipak ubrzano nešto obnoviti i tu organizirati rezanje crvenih vrpci. Velika je nepravda koju osjećate samo kada se spustite među ljude i s njima dijelite njihovu svakodnevnicu.

Možda i cijela obnova može stati u jednu sliku. Obnova ovog paviljona, obnova ne rad na novo, je koštala dva milijuna kuna. I tom slikom možete zorno sebi predočiti što se i kako se radi na području cijele Banovine. Hrvatska ne može prodisati dok se s vlasti ne makne ta duboka koruptivna hobotnica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti