Most volontera – najbolje što se dogodilo u Petrinji u gotovo dvije godine! I to vam sve govori…

Na inicijativu skupine građana Petrinjsko proljeće preimenovan je postojeći most u Petrinji u Most volontera. I to je najbolje što se dogodilo u Petrinji u gotovo dvije godine poslije potresa. Tužno, ali istinito.

U Petrinji preimenovali most u Most volontera – i to je nažalost najbolje što su napravili u Petrinji u gotovo dvije godine 😰 Dana 10. kolovoza sam bio u Petrinji na otvorenju mosta koji je tu već dugo – ali sada će nositi značajnije ime – po volonterima koji su iz cijele Hrvatske došli u Petrinju i cijelo ovo područje nesebično pomažući ljudima i životinjama stradalim u potresu. Vrijeme leti, za koji mjesec evo dvije godine od strašnog potresa. Pitam lokalne ljude kako ide obnova? Kažu: “jad i bijeda, zaboravljeni smo!”, druga osoba sarkastično nadodaje: “Rat je u Ukrajini pa zato ništa od obnove…” Boli vidjeti napuštene ljude. Nabacuje mi jedna gospođa prije ulaska u crkvu: “Došli malo do Petrinje na blagdan je li?” Uzvraćam joj da sam u dvije godine bio u Petrinji, Sisku, Glini nekih sedam puta, a u Nebojanu dan nakon potresa u kojem sam spavao devet dana i pomagao ljudima, u organizaciji i konkretno čisteći krovove. Spušta glavu, a suprug ju povlači za ruku… Ah ta ljudska površnost i zločestoća. Nema veze, proći će. Sve naime prolazi.

Most volontera, što je inicirala građanska inicijativa Petrinjsko proljeće, je nešto najbolje što je Petrinja dobila nakon potresa. Prave obnove nema. Od prošlog lopovluka bivšeg gradonačelnika do nesposobnosti ove HDZ-ove vlasti ispaštaju ljudi. A Petrinja simbolično odaje počast svim volonterima. Silnoj energiji dobrote, predanosti i ljubavi koja se tih tjedana i tjedana prelijevala ovim krajem.

Neka ovaj Most volontera bude simbol nove nade koja mora doći – nakon što nas napusti ovaj mrak i oblaci sjena. A doći će to vrijeme. Mora doći. Mora se narod probuditi. Hvala vrijednoj i hrabroj našoj mostovki Luca Gašpar Šako na silnom trudu koji ulaže u svoju Petrinju, u našu Petrinju! ❤️🇭🇷

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti