Most ne pada više na fore HDZ-ovih obmana, podržali smo gradnju autobusnog kolodvora u Rijeci!

Ponosan sam na svoje riječke Mostovce koji su izglasali gradnju riječkog novog autobusnog kolodvora. Da budem posve plastičan: duboko koruptivnoj hobotnici HDZ-u ovo je šaka u glavu budući je najkoruptivnija stranka već bacila svoje pipke lopovluka i na ovaj veliki projekt. Kako su izgubili, neće oni biti ti koji će ga graditi pa njemu krasti i muljati – poludjeli su svi redom. Mostu je pak dobro građana veće, puno veće i od našeg postotka na izborima. Mi se ne bavimo politikom za vlastitu stražnjicu, nego da ljudima bude bolje. Zato smo i podržali ovaj dobar projekt riječkog SDP-a.

Dugo smo vagali. Svjesni da radimo politički poguranac Marku Filipoviću, gradonačelniku Rijeke (SDP) koji će sada napokon sagraditi autobusni kolodvor s popratnim sadržajem za Riječane i sve ljude koji nam budu dolazili u našu predivnu Rijeku. Isto tako, politika kakvom ju ja osobno gledam i mi Mostovci nije politika samoprobitka, politika vlastitih interesa, politika egoizma i častohleplja. Vjerujem u drugačiju politiku. Onu koja je poštena i onu koja je usmjerena na dobro ljudi. Na dobro građana.

U Hrvatskom saboru sam nekoliko puta dizao ruke i podržavao zakonske prijedloge HDZ-a, ali i SDP-a. Zato jer mene u pogledu dobra za ljude ne zanima boja stranačkog dresa. Zanimaju me – ljudi. Čovjek me zanima. Zato sam zadovoljan da smo u Rijeci odlučili podržati gradnju toliko željenog autobusnog kolodvora. Slali smo ugovore odvjetničkim uredima, na više adresa, savjetovali se, tražili moguće rupe i nedostatke, opasnosti. Povratne informacije su nam jasno govorile da je Grad to dobro odradio. Nama je bilo važno da se tamo ne gradi ništa drugo nego ono što je projektom planirano i da se Grad osigura da ukoliko tvrtka propadne – Grad ima pravo prvootkupa. Informacije koje smo dobili o investitoru su nam govorile da u ovom nemirnom i kriznom vremenu to jesu ljudi koji imaju novac i koji mogu napraviti ovaj projekt za nas Riječane.

A o HDZ-ovom busanju u prsa i izjavama kako oni imaju bolja rješenja – bolje ne trošiti riječi . Njihovih smo se rješenja nagledali, prvenstveno na nacionalnoj razini. Dobro mi Riječani znamo još tamo od Linića u kakvim dogovorima je ta ekipa i koliko su rodijački umreženi i pozapošljavali se uzajamno da drže jezik za zubima, a za javnost igraju predstave. Sačuvaj me Bože HDZ-ovog demokršćanstva i njihova poštenja. HDZ je tvrdio da treba čekati EU fondove, da oni imaju rješenje. Ćorak, naravno. HDZ-u ne paše nikako da SDP napravi kolodvor. Po nekoj političkoj logici ne paše to ni nama Mostovcima. Ali, mi nismo u politici zbog osobne koristi i probitka nego za – dobro ljudi, za dobro naše Rijeke i naše Hrvatske. A Most će bez figa u džepu nastaviti biti prava, jasna i poštena konstruktivna oporba, predlagat ćemo projekte i akcije. I vjerovat ćemo da će se i prema nama ponašati otvorenije neki drugi.

Ponosan sam na naše gradske vijećnike. Ponosan sam na moje Mostovce.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti