Beroš mora dati ostavku, fajt Peovićke i generala Sačića

Ovaj tjedan u Saboru obilježilo je moje traženje ostavke Beroša, oholost Plenkovića, fajt kolegice Peović i dragog generala Sačića i prazan Sabor u petak. Ponovno.

Ovu srijedu u Hrvatskom saboru započeli smo Aktualnim prijepodnevnom. Premijer Plenković i gotovo svi njegovi ministri su došli u Hrvatski sabor odgovarati na pitanja zastupnika. Ovo je jako dobro za demokraciju i demokratske procese u Hrvatskoj. Ono što nije dobro, nedostaje nam svima više uljuđenosti i normalnog, kulturnog dijalogiziranja. Ne moramo se slagati, ali mislim da barem mi zastupnici bismo mogli pokazati razinu komunikacije dostojnu ugleda ovog časnog doma našeg Sabora. Ne dajemo tu dobar primjer našim građanima. Premijer i ovaj Aktualac – ohol, nadmen, bahat. Često razmišljam o njemu i o toj odgovornoj poziciji moći. Moć jako utječe na njega i to se vidi tko god malo vidi dalje od površnosti. Odgovara “s visine”, voli spuštati zastupnicima, nerijetko vrijeđa i docira. Nekoliko puta sam Premijeru rekao da nije dobro, jer ohol čovjek ne vidi da je već krenuo njegov pad. Oholost je jako opasna, ne samo za oholicu nego i za sve one koji ga okružuju i na koje oholica kao takav utječe. Osjećam da je pozicija Premijera iznimno stresna i zahtjevna pa ipak držim da je važno da čovjek i tada ne izgubi svoje dostojanstvo i da se trudi to dostojanstvo ne uzimati drugima. Znam da i njemu nije lako jer prima mnoge napade, ali mora se nositi s time. Bilo bi puno bolje da daje jedan drugačiji, kulturniji, kršćanskiji primjer ponašanja. Treba moliti dosta, ne samo za valadajuće i Premijera nego i za sve nas u oporbi. U pojedinačnoj raspravi sam govorio o cjepivima, o nužnosti referenduma kao glasa građana, pozvao sam Premijera da nas upozna što je to “Zdravstvena unija” koja se planira na razini EU i koja bi trebala voditi brigu o nekim budućim pandemijama što je nama neprihvatljivo. Vlast u RH proizlazi iz naroda i pripada narodu i borit ćemo se svim legitimnim sredstvima da zadržimo tu svoju samostalnost. Nevjerojatno je da sada neki točno govore kakvi “ubojiti” virusi nam dolaze na jesen kao da vise nad kristalnom kuglom ili su ipak na nekom drugom izvoru dogovora, oprostite, informacija.

U četvrtak se raspravljalo o poljoprivrednom zemljištu, konačni prijedlog zakona. Istaknuo sam kako je dobro da se išlo u komasaciju i da se nadam da će ovaj put i uspjeti (mijenjali su zakon trideset puta u trideset godina). Pohvalio sam brigu o pčelama i govorio sam koliko su nam važne pčele i autohtoni pčelinji proizvodi te sam pozvao vladajuće da više skrbe o našim pčelarima. Pozvao sam prisutnu ministricu da potakne odgovorne i da se utvrdi odgovornost za novi pomor pčela na sjeveru Hrvatske. Kod ovog zakona i dalje ima puno nedorečenosti, kao na primjer kod prava na prvootkup države zemljišta. Nije uopće definiran rok otkupa niti vrijednost otkupa tako da i ovaj zakon otvara niz sumnji u njegovu ispravnost. Hrvatska mora ići snažnije prema samodostatnosti. Govorio sam o velikim problemima u govedarstvu i važnosti govedarstva za biološku raznolikost. Navečer istog dana smo raspravljali o zdravlju nacije, točnije o proglašenju prve nedjelje u lipnju kao “Danom preživjelih od raka u Republici Hrvatskoj”. Ovdje sam u ime Kluba govorio o nužnosti prevencija, bavljenja sportom, zdrave ishrane. Podržat ćemo ovu vrijednu akciju.

U petak sam u slobodnom govoru pozvao Premijera da smijeni ministra Beroša. Govor poslušajte tu na webu pod stavkom Nastupi u Saboru ili na mojem youtube kanalu. Beroš je promašeni ministar potpuno pogubljen u svemu ovome. Prije mog govora kolegica Katarina Peović je održala govor u kojem je po mojem sudu previše jednostrano i subjektivno kritički govorila o hrvatskoj povijesti glorificirajući svoju agendu. Reagirao je povredom poslovnika dobri general Sačić koji je rekao kako su i partizani odgovorni za smrti tisuće i tisuće nevinih civila, a mi nismo jasno osudili komunistički sistem koji je na koncu osudila Europska unija. I ja sam uputio povredu poslovnika kolegici Peović. Osudio sam jasno svaki režim, kako fašistički, nacistički tako i komunistički. Rekao sam da se nadam da ćemo smoći snage osuditi komunističku ideologiju kako je ona osuđena u Europskoj uniji i kako smo osudili već fašističke i nacističke režime. Rekao sam da je Hrvatska nastala voljom hrvatskog naroda na referendumu i u krvi Domovinskog rata. Peović je ustrajala i dalje na povredi poslovnika, Radin se zbunio nije očekivao teške riječi u polupraznoj (čitaj praznoj) Sabornici. Bukarica se križao slušajući što priča kolegica Peović koja je uzrujano pokušavala doći do prilike istaknuti važnost antifašističkog pokreta i po njezinom sudu nedovoljnih osuda ustaških režima. Držim kako navedeno naprosto nije točno, Hrvatska je mnogo puta se jasno postavila prema osudi zlikovačkih ideologija, a ono gdje bismo trebali biti još snažniji je osuda komunističkih zločina koji i danas vape za pravdom u našoj zemlji. Kada se jasno postavimo prema povijesti i svim nevinim žrtvama onda ćemo napokon moći slobodnije graditi i našu budućnost. Ako je uspijemo sačuvati od svih onih koji nam je opetovano žele uzeti preko covid događanja na razini cijelog svijeta.

Tako nam je prošao još jedan tjedan Hrvatskog sabora.

Pobjednici
1 komentar
  1. Po čemu si ti kompetentan prosuđivati rad jednog ministra zdravstva.
    Kad si tako pametan, treba te stavit za munisrea zdravstva pa da nam ti i MOST urede i zdravstvo i državu!
    Bože vas sačuvaj. Neznalice i diletanti, a pametivat na kamare, fuj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti