U ovom tjednu: od obljetnice Riječkog sveučilišta, posjeta poplavljenim područjima do govora o Nacionalnoj strategiji razvoja i pandemijskim diktatorima

U srijedu 17.svibnja sam iz Zagreba krenu za Rijeku gdje je sveučilište imalo proslavu 50.godišnjice. Nakon sudjelovanja u većem dijelu programa otišao sam iz Rijeke za Obrovac pa Gračac, susreo se s ljudima na poplavljenim područjima kako bih osobno vidio težinu istoga i građane pokušao ohrabriti. Koliko je meni to moguće. U Saboru sam progovorio o diktatorima koji se nalaze oko nas i citirao sam ih. Također, kritički sam govorio u pojedinačnoj raspravi i u završnoj u ime Kluba Mosta o vladajućoj razvojnoj strategiji.

Svako sveučilište je iznimno važno za razvoj cijelog društva, a doprinos sveučilišta je izniman i mora biti u fokusu nacionalnih i lokalnih politika.

Rektorica Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija
Danijela Bradamante, riječka čelna žena Odbora za sport

Nakon programa 50.obljetnice Riječkog sveučilišta zaputio sam se na poplavljena područja Obrovca i Gračaca. Želio sam osobno doći i vidjeti stradanje ovog kraja. Dočekao me je Ivan Matić, legendarni aktivist, član Mosta, omiljen na cijelom zadarskom području, poznat po svom nesebičnom davanju za svoj kraj u svakom pogledu. Zajedno smo prošli postavljenu branu na koritu Zrmanje i razgovarali s ljudima koji su mnogo, previše, pretrpjeli i izgubili. Važno je da Vlada odmah i žurno sanira svu štetu i da obešteti ljude. Na ovome treba baš inzistirati.

Ivan Matić s vrijednim volonterima koji sami osposobljavaju svoj grad
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti