Susreti s našim iseljeništvom u Njemačkoj

Moj kolega i dragi prijatelj, međunarodni tajnik Mosta Zvonimir Troskot i ja smo održali niz susreta s našim iseljeništvom u Frankfurtu i Munchenu. Mnogi Hrvati razmišljaju o povratku u zemlju pradjedova, a glavni problem je HDZ-ova korupcija i neuređeno pravosuđe što ih priječi da povratak bude – masovan.

Zvonimir Troskot i ja na Večernjakovoj domovnici

Kolega Zvonimir Troskot i ja smo proveli nekoliko dana u Njemačkoj. Stigli smo na Večernjakovu domovnicu, neopterećeni igrama sjena elitama iz Hrvatske i Njemačke, htjeli smo biti sa svojim narodom. Nakon ovog događaja ostale dane provodimo u mnogim sastancima s narodom u Njemačkoj, našim iseljenicima. Razgovaramo o problemima, mijenjaju Njemačke koja više nije ista zemlja kakva je bila kada su Hrvati u nju odlazili. Njemačka više nije sigurna, ali nije ni zemlja u kojoj se može toliko zaraditi kao što se moglo nekada davno.

Večernjakova domovnica

Hrvati ističu problem skupocjenih stanova, koji se u Munchenu kreću od 1.800 eura pa više, ogromnih režijskih troškova, ali i nesigurnosti na ulicama koju su donijeli mnogi migranti. Ludilo woke agende se gura jako, katolička Crkva u Njemačkoj je odavna izgubila kompas i postala je kao neka kršćanska zajednica progresivne reformacijske baštine. Cijela Njemačka ima pravovjerne biskupe koji se mogu izbrojiti na prste jedne ruke i bit će zanimljivo vidjeti hoće li se potpuno odvojiti od Rimske Katoličke Crkve pod utjecajem duboke masonerije.

Iako je politika stisla naše iseljeništvo, iako je snažno djelovanje raznih službi koje nisu blagonaklone prema hrvatskom narodu – naš narod je progledao i mnogi su uvidjeli da su prevareni. Treba biti strpljiv, ponizan i samo raditi. Pa će se zlo do kraja razotkriti.

Želimo izgraditi Hrvatsku kao oazu slobode, snažnu državu, ponosnu, jakog identiteta, uređenog pravosuđa… i dat ćemo sve od sebe da to učinimo…

Posjetili smo i koncentracijski logor Dachau, mjesto ogromne tame i duboke boli. Dao Bog da se takvo zlo nikada više nigdje ne ponovi.

Dachau, koncetracijski logor
Na mjestu Dachaua 1964, biskup koji je četiri godine bio u logoru inicira gradnju karmelićanskog samostana
U Njemačkoj su pune one crkve koje imaju hrvatske zajednice
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti