Srušena je demokracija u Hrvatskoj, borba se nastavlja!

U ponedjeljak, 16. svibnja Ustavni sud objavljuje skandaloznu odluku kojom uništava demokraciju u Republici Hrvatskoj. Ruše oba referendumska pitanja protiv Stožerokracije i covid potvrda. Ustavni sud u obrazloženju u doslovnom smislu proglašava priglupim 400.000 građana Republike Hrvatske i tvrdi da ljudi nisu znali što potpisuju. Ovo je presedan, skandalozna odluka koja pokazuje da Ustavni sud kao takav treba ukinuti. Ustavni sud se pokazao produženom rukom HDZ-a, slijepo izvršava sve naredbe HDZ-a i kao takav je potpuno izgubio smisao postojanja.

I ustavnopravni stručnjak prof. dr. sc. Robert Podolnjak i predsjednik Republike Zoran Milanović slažu se u jednom: nakon ovoga – Ustavni sud treba ukinuti, jer on više nema nikakvog smisla!

Somebody

I Predsjednik Republike Hrvatske se slaže da Ustavni sud nakon ovog više nema smisla postojanja. “Ja ću ubuduće tumačiti svoje ustavne ovlasti onako kako meni odgovara. Ovo je ozbiljna stvar, to se nikada nije dogodilo”, rekao je Predsjednik. Prof. dr. sc. Robert Podolnjak, ustavnopravni stručnjak je napisao na facebook-u: “Do sada nisam javno objavio ali sada moram. Kada su 2014. najizvrsniji ustavni pravnici u zemlji (profesori Branko Smerdel, Zvonimir Lauc, Arsen Bačić, Sanja Barić, Đorđe gardasević, Petar Bačić i Robet Podolnjak) pisali s tadašnjim predsjednikom Josipovićem prijedlog novog Ustava Hrvatske u odredbu o izvanrednim stanjima stavljena je izrijekom i epidemija kao jedno od izvanrednih stanja. Nije nam to tada bilo ni suvišno ni glupo, a najmanje neustavno. Danas Ustavni sud kaže da se riječi “epidemija” odnosno “pandemija” ne mogu ugraditi u Ustav. Samo to vam dovoljno govori o besmislenosti odluke tog “ustavnog suda”. I nemam više nikakvih dvojbi. To tijelo naprosto treba ukinuti. Vrhovni sud može preuzeti njihove ovlasti. Treba promijeniti Ustav”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti