Sadit će se krumpir na balkonima zgrada!

U utorak, 5. srpnja sam govorio u Hrvatkom saboru o krizi, čitao sam ogromna poskupljenja osnovnih namirnica. Pitao sam vladajuće:

  • osjeća li Vlada odgovornost zbog činjenice da se smanjenje stope PDVa na hranu i prehrambene proizvode, teško nekoliko milijardi kuna nije manifestiralo u nižim krajnjim cijenama, nego je sav iznos otišao u ruke vlasnicima trgovačkih  lanaca pa ovi sada divljaju. 
  • osjeća li Vlada odgovornost zbog milijardi eura izgubljenih kroz zatvaranje gospodarstva za vrijeme pandemije
  • osjeća li Vlada odgovornost za inflaciju koja je prisutna zbog silnih milijardi umjetno upumpanih u gospodarstvo
  • osjeća li Vlada odgovornost za demografski slom, raspad poljoprivredne proizvodnje, iseljavanje mladih, krizu s energentima koja se sprema?
  • Ne osjeća. Premijer i ministri kao da su cijepljeni od bilo kakvog osjećaja odgovornosti, što pokazuje da žive potpuno nerealnim svjetovima i odvojeni od realnosti.
  • Sprema se velika kriza koja će se manifestirati prvenstveno kroz poremećaje na energetskom i poljoprivrednom tržištu. Uz to, iduće godine ističe moratorij za prodaju polj. zemlje strancima.

Vrijeme je da krenemo bolje kontrolirati poticaje koje dodjeljujemo u poljoprivredi, uložimo maksimalan napor kako bi sve svoje poljoprivredne potencijale stavili u funkciju i osigurali samodostatnost u proizvodnji hrane. Potencijal za to imamo.  Pitanje je ima li trenutna garnitura znanja, volje i energije za odraditi posao.

1 komentar
  1. Svaka čast ! O ovome se mora govoriti u javnom prostoru, hvala Marine na hrabrosti. Nevjerojatno je koliko su globalisti pružili pipke i sve podmitili, jedino ti govoriš o ovome! A to su teme o kojima ovisi budućnost i Hrvatske i hrvatskog naroda.Strašno je koliko je nisko pala naša civilizacija 🙁 Nadam se da će tvoje riječi i istina koju iznosiš doći do što većeg broja ljudi i da ćemo se moći oduprijeti zlu na jesen kad oni ponovno krenu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti