Petak, 21. kolovoza, Kaštijun

21. kolovoza sam veći dio dana proveo u Istri na terenu sa zabrinutim građanima područja Medulina gdje se nalazi Kaštijun. Turistički dragulj je zagađen smradom, ekocid se ponavlja kao i na Marišćini.

Kao saborski zastupnik Mosta  8 izborne jedinice posebno ću se boriti za slobodu i dostojanstvo svakog građanina Republike Hrvatske. Neću odustati od pomaganja ljudima kojima je nametnuto zagađenja zraka i zemlje.

Ustav nam garantira da svaki građanin ima pravo na zdravi život. Koncept Kaštijuna i Marišćine je promašen, zastario, taj koncept truje ljude i prirodu. Ministar Ćorić je u prosincu poslao svim gradovima i općinama naputak da sve jedinice MORAJU odvajati biootpad. Kazne su velike propisane. Kada bi na primjer Poreč, Pula, Rovinj odvajali biootpad ne bi bilo  smrada, ne bi bilo otrova. Zašto se ne poštuje zakon? Mi u Mostu predlažemo snažniju edukaciju odvajanja bio otpada i gradnju tvornica za reciklažu koje kronično nedostaju u cijeloj Europi.

Hrvatsku treba sačuvati za sve one generacije koje dolaze poslije nas. Ne smijemo biti sebični. Brinimo se jedni za druge, brinimo se za planet Zemlju. U razgovoru s mještanima dogovorili smo neke akcije koje će doprinijeti riješavanju ovog velikog ekološkog problema.

#čist zrak duga ljubav

Možda će ti se svidjeti