Obuka ukrajinskih vojnika i prevarena Hrvatska!

Klub Mosta sutra na glasovanju neće podržati Plenkovićev pokušaj rušenja Ustava Republike Hrvatske, a naš stav je jasan: osuđujemo svaku agresiju Rusije nad Ukrajinom, ukrajinskom narodu treba pomoći, ali Hrvatska ima svoje zakone i svoj Ustav koji čuva demokraciju i građane u Republici Hrvatskoj. Plenković se danima šepurio i govorio kako je skupio 101 ruku. Sada je jasno da je daleko ispod potrebnih ruku potpore u Hrvatskom saboru unatoč svim žetončićima koje je (s)kupio.

Emotivan kakav jesam, u Hrvatskom saboru sam rekao da ćemo glasovati protiv obuke ukrajinskih vojnika. Ali, mi ćemo SVI biti protiv, a glasovati NEĆEMO jer ne priznajemo igre Plenkovića koji protuustavno gura to glasovanje u Sabor. Zato Premijer nema i neće imati potporu nas Mostovaca. Vidim da nakon što smo mi svi jasno izrekli svoje NE, postali su i neki drugi hrabriji koji su govorili drugačije ili su samo malo kalkulirali. Uglavnom, Plenkovića sutra na glasovanju čeka – poraz. Mi se zalažemo za svaku pomoć ukrajinskom narodu i osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu. Ali, ne pristajemo na ništenje Ustava radi Plenkovićeva ega i potrebe da se svidi svojim gospodarima.

Klub Mosta će s ponosom sutra glasovati PROTIV obuke strane vojske koja nije članica EU, odnosno NEĆE glasovati jer je protuustavan taj zahtjev, a ne može se u Hrvatskom saboru glasovati o nečemu protuustavnom. Ukrajina nije članica niti NATO saveza, Europske unije i njezina vojska ne može biti na teritoriju Republike Hrvatske. Pritom JASNO osuđujemo agresiju na Ukrajinu, žao nam je trpljenja dragog nam ukrajinskog naroda kojemu treba u svakom pogledu pomoći i Hrvatska prijateljima Ukrajine itekako – pomaže. Ministar Piletić kaže da ne razgovara s ulicom, a na ulici nekoliko stotina roditelja čija su djeca osobe s invaliditetom, bahati Piletić nastavlja putem Premijera. Onoga koji je našao argument da ne brani Domovinu 1991. slabokrvnošću, a danas bilda svoj ego prozivajući sve nas koji razmišljamo svojom glavom. Plenkoviću ustvari uopće nije stalo do ničega, OSIM do toga da bude poslušan svojim gospodarima iz Bruxellesa i da nastavi sa svojom karijerom. Sve što radi – Plenković radi samo i isključivo radi vlastitog probitka. To je jedina istina o projektu – Andrej Plenković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti