Na presici novinarima: prevara, to je sve jedna velika prevara!

U četvrtak 11.svibnja održao sam konferenciju za medije u kojoj sam prvenstveno govorio o kvazireformi ministra Fuchsa. U pedeset i sedam škola od šezdeset i osam – izvršnu vlast među osnivačima ima HDZ. Koji Alan Ford od HDZ-ova načina upravljanja državom.  Ovo nije reprezentativan uzorak i ovo nije pouzdano istraživanje. U Slavoniji su radili ogromne pritiske na školama. Mnogim školama prijeti zatvarenje jer su malene škole. Fuchs im je obećao da neće biti zatvorene ako uđu u eksperimentalni program. Zar nikome nije čudno da navodno ravnateljica uprave za odgoj i obrazovanje HDZ-ova Vesna Šerepac koja je u Virovitičkoj županiji bila HDZ-ova pročelnica za školstvo je gurala škole iz svoje županije u ove eksperimente s djecom? Pazite ludila: čak i škole s JEDNIM JEDINIM učenikom kao što je područna škola Rogovca!! Ili samo šest‼️ učenika škole s Terezinog Polja. Ili troje‼️ učenika Lukača!! Ili šestero djece Okrugljače?? Ili trinaest učenika Dugog Sela Lukačkog ili trinaestero učenika Turanovca! Valjda petnaest škola Virovitičko-podravske županije je kako se priča pogurala ova vrijedna HDZ-ova dama. Da njihovi ravnatelji dobiju 25% veću plaću dok traje eksperiment. Pa kakva to nastava cjelodnevna će se provoditi u školama koje imaju manje od dvadeset djece? Jadna djeca. Prepuštena na milost i nemilost HDZ-ovim novim eksperimentima i pravdanju brda povučene love iz EU fondova! Sramota! 

U mnogim gradovima je Ministarstvo radilo pritisak na ravnatelje, a ravnatelji na školske odbore. Maknuti su ljudi koji nisu podržavali ovu Fuchsovu reformu i od lokalnog HDZ-a su imenovani podobni novi članovi koji su potom glasovali za.  Imamo škole u kojima je tri puta na školskom odboru odbijena eksperimentalna nastava – Fuchs nije odustao od pritisaka dok nisu ljude ucjenama slomili. Sramotan je takav odnos Ministra prema učiteljima, prema učenicima i prema djeci i njihovim roditeljima. Prisila nije način koji donosi nigdje nikakvo dobro, a kamoli u reformi obrazovanja.

Poslije svega ovoga što sam rekao novinari su me pitali da komentiram Plenkovićevu izjavu kako ukidaju epidemiju u Hrvatskoj. Na gornjem videu možete vidjeti što sam im rekao i što sam im poručio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će ti se svidjeti